Kiropraktik

KIROPRAKTIK

Angående Coronaviruset

Är du i riskgruppen och/eller sjuk?

Nu kan vi erbjuda telefonkonsultation för dig som har besvär och vill få kontakt med en kiropraktor men som inte vill/kan komma till kliniken.

Du bokar en tid som vanligt i kalendern och men väljer istället telefonkonsultation. Vi ringer upp dig på bokad tid, går igenom dina besvär, och sätter sedan upp en strategi för vad du själv kan göra hemma, så kallad egenvård. Vid behov skickar vi dig sedan övningar och andra rekommendationer via post eller mail. Detta är något försäkringsbolag redan erbjuder försäkringspatienter.

Telefonkonsultationen kostar 300kr och betalas via swish eller faktura.

 

Vid generella frågor kan du som vanligt ringa vår växel helt kostnadsfritt. 


Sjukvårdsförsäkring

Du som vill använda din sjukvårdsförsäkring är välkommen att boka en tid hos Terese eller Petter. Läs mer här.

Kontakt

info@kiropraktikicentrum.se

0300-10700

Om du inte hittar en passande tid i kalendern, vänligen ring oss!

Pris

Nybesök 800 kr

Återbesök 580 kr

Återbesök nytt besvär 630 kr

Nybesök pensionär 700 kr

Återbesök pensionär 530 kr

Nybesök barn (0-15 år) 700 kr

Återbesök barn (0-15 år) 530 kr

Kliniken är tacksam för att du betalar med kort eftersom vi inte tar emot kontanter.

Om KIROPRAKTIK

En legitimerad kiropraktor är utbildad i att undersöka, diagnostisera och behandla muskel-, led- och nervbesvär i hela kroppen. Vi hjälper dig alltså inte bara med rygg och nacke utan även tex. skuldror och höfter.

Ett besök inleds alltid med ett samtal om ditt aktuella besvär följt av en undersökning. Behandlingen består primärt av manuell behandling i muskler och leder samt rådgivning kring ergonomi och träning. Utförandet varierar då vi skräddarsyr behandling för ditt besvär, din fysiska status och din målsättning.

Har du några frågor till oss om huruvida vi kan hjälpa dig med ditt besvär eller något annat du undrar över, kontakta oss gärna så besvarar vi dina frågor.

Som legitimerad kiropraktor har du en 5-årig universitetsutbildning med fokus på muskel-, led- och nervbesvär i hela kroppen. Detta är den längsta heltidsutbildningen för terapeuter med detta fokus.

Våra kiropraktorer

Leg kiropraktor

Petter Nilsson

petter@kiropraktikicentrum.se

Leg kiropraktor

Terese Wärnfeldt

terese@kiropraktikicentrum.se

Leg kiropraktor

Beatrice Gyllhamn

Beatrice@BGkiropraktik.se

Kiropraktorerna på Kiropraktik i Centrum är legitimerade av socialstyrelsen samt arbetar enligt Hälso- och sjukvårdslagstiftningena och innehar patient- och ansvarsförsäkring. Vi eftersträvar att erbjuda hög kompetens, bra service och gott bemötande. Klinikens mål är att bli en central del i Kungsbackabornas aktiva hälsoval när det gäller att optimera rörelseapparaten.

Petter Nilsson - leg kiropraktor

Legitimerad kiropraktor Petter Nilsson har en 5-årig akademisk och internationellt erkänd universitetsutbildning från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. Petter examinerades 2013 och fick då sin Cand. Manu. i Science of Clinical Biomechanics. På kiropraktorutbildningen på Syddansk Universitet läser de studerande parallellt med läkarlinjen de första 3 åren innan man påbörjar den 2-åriga masterutbildningen. Under det avslutande studieåret praktiserar de studerande på Ryggcenter Middelfart, ett sjukhus som har specialiserat sig på kronisk smärta och långvariga funktionsstörningar i muskel-, led- och nervsystem. Vid sidan av de egna studierna undervisade Petter läkarstudenter i funktionell anatomi. Efter avslutade studier flyttade Petter vidare till den norska västkusten för att göra sin AT-tjänst. Under AT-tjänstgöringen fick Petter möjligheten att jobba med ett idrottslag då han ingick i den medicinska staben för ett elitlag i handboll. Härefter arbetade Petter på en klinik i Falkenberg. I december 2014 blev Petter invald till styrelsearbete för rekrytering av forskningsprojekt inom Institutet för Kiropraktik i Sverige. I maj 2015 öppnade Petter, tillsammans med Terese, Kiropraktik i Centrum i Kungsbacka. Petter är vice ordförande i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation.

Terese Wärnfeldt - leg kiropraktor

Terese examinerades på Anglo-Europea College of Chiropractic (AECC) i England där hon erhöll en Master of Science i kiropraktik år 2000 efter fem års studier. Hon arbetade sitt första år i England på två stora kiropraktorkliniker i Reading och Windsor, båda väst om London. Flytten gick sedan till födelseorten Göteborg där hon arbetade i en utav Göteborgs största kiropraktorkliniker, KiropraktorCentrum. Fem år senare bar flyttlasset av mot Öland, där hon och hennes make renoverade en genuin ölandsgård med både hästar, hund och katter och där Terese också drev en framgångsrik klinik med många långresande patienter. Efter nio härliga år och en utökad familj bestämde de sig för att återvända till barndomsorten Kungsbacka och starta en ny praktik i centrala Kungsbacka 2015.

Beatrice Gyllhamn - leg kiropraktor

Beatrice är föräldraledig från och med 1 april 2021.

Läs mer om Beatrice här.