Kiropraktor

Kiropraktor

KIROPRAKTOR


Som legitimerad kiropraktor har du en 5-årig universitetsutbildning med fokus på muskel-, led- och nervbesvär i hela kroppen. Detta är den längsta heltidsutbildningen för terapeuter med detta fokus.


En legitimerad kiropraktor är utbildad i att undersöka, diagnostisera och behandla muskel-, led- och nervbesvär i hela kroppen. Vi hjälper dig alltså inte bara med rygg och nacke utan även tex. skuldror och höfter.


Ett besök inleds alltid med ett samtal om ditt aktuella besvär följt av en undersökning. Behandlingen består primärt av manuell behandling i muskler och leder samt rådgivning kring ergonomi och träning. Utförandet varierar då vi skräddarsyr behandling för ditt besvär, din fysiska status och din målsättning.


Har du några frågor till oss om huruvida vi kan hjälpa dig med ditt besvär eller något annat du undrar över, kontakta oss gärna så besvarar vi dina frågor.


Har du sjukvårdsförsäkring?

De flesta försäkringsbolag täcker kiropraktorbehandling. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få veta vad som gäller för just dig. 

Leg. kiropraktor Petter Nilsson

Legitimerad kiropraktor Petter Nilsson har en 5-åriguniversitetsutbildning från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. Petter examinerades 2013 och fick då sin Cand. Manu. i Science of Clinical Biomechanics.

På kiropraktorutbildningen på Syddansk Universitet läser de studerande parallellt med läkarlinjen de första 3 åren innan man påbörjar den 2-åriga masterutbildningen. Under det avslutande studieåret praktiserar kiropraktorstudenterna på Ryggcenter Middelfart, ett sjukhus som har specialiserat sig på kronisk smärta och långvariga funktionsstörningar i muskel-, led- och nervsystem.

Vid sidan av de egna studierna undervisade Petter läkarstudenter i s.k. ortopedisk undersökning. Efter avslutade studier flyttade Petter vidare till den norska västkusten för att göra sin AT-tjänst. Där fick han även möjligheten att ingå i den medicinska staben för ett elitlag i handboll.

Härefter gick flytten tillbaka till Sverige och 2015 öppnade Petter, tillsammans med Terese, kliniken i Kungsbacka. Petter blev även invald till styrelsearbete för rekrytering av forskningsprojekt inom Institutet för Kiropraktik i Sverige. Därefter satt Petter som vice ordförande i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation 2018-2022.

Vid sidan om kliniken har Petter projektet Min Rehab, en app där användaren kan få tips på rehabövningar.


Leg. kiropraktor Terese Wärnfeldt

Terese examinerades på Anglo-Europea College of Chiropractic (AECC) i England där hon erhöll en Master of Science i kiropraktik år 2000 efter fem års studier. Hon arbetade sitt första år i England på två stora kiropraktorkliniker i Reading och Windsor, båda väst om London. Flytten gick sedan till födelseorten Göteborg där hon arbetade i en utav Göteborgs största kiropraktorkliniker, KiropraktorCentrum. Fem år senare bar flyttlasset av mot Öland, där hon och hennes make renoverade en genuin ölandsgård med både hästar, hund och katter och där Terese också drev en framgångsrik klinik med många långresande patienter. Efter nio härliga år och en utökad familj bestämde de sig för att återvända till barndomsorten Kungsbacka och starta en ny praktik i centrala Kungsbacka 2015 tillsammans med Petter Nilsson.

Terese har tidigare varit ordförande för Forskningsfonden samt styrelsearbete för Kommunikationsgruppen i Leg Kiropraktorers Riksorganisation. 


Leg. kiropraktor Beatrice Gyllhamn

Läs mer om Beatrice här